Državni sekretar Franc Kangler gostil hrvaško kolegico Terezijo Gras

11082020-1

Državni sekretar Franc Kangler gostil hrvaško kolegico Terezijo Gras

11. 8. 2020 je državni sekretar Franc Kangler na ministrstvu za notranje zadeve gostil hrvaško delegacijo na čelu z državno sekretarko, gospo Terezijo Gras. Prisotni so bili tudi v.d. generalnega direktorja policije Andrej Jurič, namestnik glavnega ravnatelja hrvaške policije Jozo Šuker in župan občine Ilirska Bistrica Emil Rojc.

 

Osrednja tema je bila policijsko sodelovanje med državama in nezakoniti prehodi slovensko-hrvaške meje, ki so v zadnjih tednih v visokem porastu.

V izjavi za javnost je državni sekretar Kangler na temo povečanja nezakonitih prehodov meje dejal: »Migranti so se skoncentrirali v Srbiji in Bosni in Hercegovini, v slednji je največji problem tabor Lipa, ki je postavljen štiri kilometre od hrvaško-bosanske meje. Ta tabor je tudi zelo blizu slovenske meje in tisti, ki služijo na račun migrantov, kar dobro poznajo poti, kako in na kakšen način preko zunanje schengenske meje ilegalno pripeljati migrante.« Izpostavil je, da je potrebno problematiko nezakonitih migracij reševati na evropski ravni.